x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi: O vulnerabilitate pentru DNA este continua provocare legislativă

Kovesi: O vulnerabilitate pentru DNA este continua provocare legislativă

10 Apr 2016   •   12:18
Kovesi: O vulnerabilitate pentru DNA este continua provocare legislativă

Procurorul şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, a afirmat că desele încercări de modificare a legislaţiei se numără printre vulnerabilităţile în perspectiva noului său mandat la conducerea DNA. 

"O altă vulnerabilitate este continua provocare legislativă. (...) Există foarte des riscul ca anumite instrumente legislative pe care noi le folosim să fie modificate, anumite competenţe pe care procurorii şi magistraţii în general le au să fie modificate, există foarte multe proiecte de legi care se află în Parlament (...) în care se pun în discuţie aceste chestiuni care vizează în mod direct şi activitatea DNA. De foarte multe ori am avut surpriza că anumite proiecte care nu erau trecute pe ordinea de zi au apărut pe ordinea de zi, anumite amendamente despre care nu se cunoştea au apărut în dezbatere şi atunci şi din această perspectivă putem spune că avem o vulnerabilitate", a declarat Kovesi, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică la Pro TV. 

O altă vulnerabilitate enunţată de şefa DNA este reprezentată de numărul mare de dosare aflate în lucru, situaţie care ar putea fi parţial îmbunătăţită prin modificarea legislaţiei, în sensul lărgirii ariei de aplicabilitate a acordului de recunoaştere a vinovăţiei. 

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi kovesi dna