x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Laura Codruţa Kovesi, despre votul din LIBE: Este un vot pentru tot sistemul de justiţie român

Laura Codruţa Kovesi, despre votul din LIBE: Este un vot pentru tot sistemul de justiţie român

27 Feb 2019   •   16:48
Laura Codruţa Kovesi, despre votul din LIBE: Este un vot pentru tot sistemul de justiţie român
Sursa foto: Karina Knapek

Fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a afirmat, miercuri, că votul primit în Comisia LIBE a Parlamentului European este pentru tot sistemul judiciar din România şi pentru toţi cetăţenii ţării.
"Sunt  foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă. Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiţie român, acest vot este pentru toţi cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta cu corupţia şi au susţinut statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune", a declarat Laura Codruţa Kovesi la sosirea de la Bruxelles.
Ea a adăugat că nu a cerut sprijinul Guvernului pentru a obţine funcţia de procuror-şef al Parchetului European şi nici nu îl aşteaptă.
"M-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist. Nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu-l aştept. Sunt onorată că l-am trecut prima în urma interviului susţinut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică în urma unor negocieri între Consiliul (UE) şi Parlamentul European. Ceea ce a depins de mine, eu am făcut", a spus Kovesi.
Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.
Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) a PE. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi