x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Legea privind activitatea de emitere de monedă electronică, promulgată

Legea privind activitatea de emitere de monedă electronică, promulgată

08 Noi 2019   •   15:21
Legea privind activitatea de emitere de monedă electronică, promulgată
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru promulgarea mai multor legi, între care se numără Legea privind activitatea de emitere de monedă electronică.
 
Legea, iniţiată de Guvern, transpune în legislaţia românească prevederi din Directiva europeană 2.366/2015, referitoare la reglementarea, autorizarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor emitente de monedă electronică.
 
Actul normativ reglementează autorizarea, cerinţele operaţionale şi supravegherea instituţiilor emitente de monedă electronică, desfăşurarea activităţii de servicii de plată şi de către instituţiile emitente de monedă electronică, registrul acestor instituţii, secretul profesional, schimbul de informaţii şi registrul tranzitoriu aplicabil acestor instituţii. De asemenea, stabileşte drepturi şi obligaţii pentru instituţiile emitente de monedă electronică.
 
Preşedintele Iohannis a promulgat vineri şi legile pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2016 privind unele măsuri de eficientizare a implementării proiectelor de infrastructură de transport, unele măsuri în domeniul transporturilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative; privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE, EURATOM) nr. 1141/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 octombrie 2014 privind statutul şi finanţarea partidelor politice europene şi a fundaţiilor politice europene; pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2018 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii; privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor, precum şi a altor acte normative (PL-x 249/03.06.2019); privind serviciile de plată şi pentru modificarea unor acte normative.
 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis