x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi de justiţia belgiană!

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi de justiţia belgiană!

10 Noi 2016   •   16:05
Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristi Borcea, condamnaţi de justiţia belgiană!
Sursa foto: De la stânga la dreapta: Cristi Borcea, Ioan Becali şi Liviu Ciobotariu

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristian Borcea au fost condamnaţi de justiţia belgiană la 6 luni închisoare cu suspendare, la plata unor amenzi şi confiscarea unor sume de bani, în dosarul transferului lui Ciobotariu la clubul de fotbal Standard Liege, informează presa din Belgia.


Justiţia belgiană a anchetat mai mulţi ani transferul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu la Standard Liege. Acesta a semnat în anul 2000 cu echipa belgiană, venind de la Dinamo Bucureşti. Printre cei implicaţi în transferul său au fost impresarul Ioan Becali şi Cristian Borcea, aflat atunci în conducerea clubului Dinamo.

Liviu Ciobotariu, Ioan Becali şi Cristian Borcea au primit joi o pedeapsă de şase luni de închisoare, cu o perioadă de probaţiune de trei ani. Fiecare dintre ei a fost condamnat la plata unei amenzi de 11.000 de euro şi la confiscarea sumei de 24.000 de euro.

În cadrul transferurilor realizate la Standard Liege, un mecanism de facturare permitea fraudarea fiscului belgian şi sustragerea de la plata impozitelor pe transferul mai multor jucători, prin plata unor sume importante, legate de indemnizaţiile lor, în conturile unor societăţi.

Iniţial, justiţia din Liege inculpase 33 de persoane pentru spălare de bani, abuz de bunuri sociale, fraudă fiscală, fals şi uz de fals. O parte a suspecţilor au ajuns la o înţelegere cu justiţia pentru încetarea urmăririi penale. Printre aceştia au fost Luciano D'Onofrio, fost agent de jucători şi fost conducător al lui Standard Liege, şi Michel Preud'homme, fost mare portar, apoi antrenor la lui Standard, acum pe banca lui FC Bruges.

Pedepse asemănătoare cu cele ale lui Ciobotariu, Borcea şi Ioan Becali au primit joi câţiva impresari şi mai mulţi foşti fotbalişti, Sambegou Bangoura, Joseph Enakarhire şi Ivica Dragutinovic, ultimul fiind cel mai cunoscut dintre ei.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, el fiind eliberat condiţionat în luna septembrie a acestui an. Borcea a fost şi el condamnat în dosarul amintit la 6 ani şi 4 luni închisoare şi se află încă după gratii.

Sursa: AGERPRES

×