x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Dragnea, la DNA! Preşedintele PSD, citat în dosarul în care e cercetat alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana

Liviu Dragnea, la DNA! Preşedintele PSD, citat în dosarul în care e cercetat alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana

13 Iun 2016   •   10:23
Liviu Dragnea, la DNA! Preşedintele PSD, citat în dosarul în care e cercetat alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineaţă la DNA fiind citat de procurori, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat alături de fosta soţie Bombonica Prodana.


Aceleaşi surse au susţinut că citarea lui Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice.

La sosirea la sediul DNA, liderul PSD nu a dorit să facă declaraţii. "Nu vreţi să vorbim la ieşire", le-a spus el jurnaliştilor prezenţi. Întrebat dacă şi-a început săptămâna la DNA, Dragnea a replicat: ''E un cadou pentru cineva''.

Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

"În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii", informa DNA la 6 aprilie într-un comunicat.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, după cum anunţa DNA pe 24 martie.

Procurorii susţin că Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcţii de referent nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective.

×