x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură dură pentru Victor Ponta: Fostul premier a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia e definitivă

Lovitură dură pentru Victor Ponta: Fostul premier a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia e definitivă

14 Iul 2020   •   12:23
Lovitură dură pentru Victor Ponta: Fostul premier a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia e definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv, marți, că Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat. În 2012, CNATDCU a spus că Ponta a plagiat zeci de pagini, cuvânt cu cuvânt.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au decis, definitiv, că fostul premier Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, respingând contestația acestuia.

Concret, Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU din cadrul Ministerului Educaţiei, potrivit căreia el şi-a plagiat teza de doctorat.

„Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Ponta Victor Viorel, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

La 18 iunie 2012, ediţia online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte”.

O prima decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susţineau că Victor Ponta a plagiat zeci de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, acesta a plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Victor Ponta plagiat lucrare de doctorat