x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lucian Colţea, arestat la domiciliu în dosarul deputatului Cristian Rizea

Lucian Colţea, arestat la domiciliu în dosarul deputatului Cristian Rizea

10 Mar 2016   •   21:07
Lucian Colţea, arestat la domiciliu în dosarul deputatului Cristian Rizea

Cetăţeanul american Lucian Colţea, acuzat că i-a dat 300.000 de euro deputatului PSD Rizea pentru intervenţii la RA-APPS şi Primăria Chiajna privind două terenuri şi arestat pe 2 martie, va fi cercetat în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă i-a admis contestaţia.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă, astfel că Lucian Colţea va fi eliberat din arest, unde a petrecut aproximativ o săptămână.

Lucian Colţea a fost reţinut de procurorii DNA, care îl acuză că i-a dat 300.000 de euro deputatului PSD Cristian Rizea, ca să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu. 

“Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictive”, susţin procurorii DNA.

Procurorii îl mai acuză pe Rizea că, în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea lui Cristian Rizea, deputaţii aprobând reţinerea, dar nu şi arestarea.

Sursa: news.ro

×