x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ludovic Orban, la DNA

Ludovic Orban, la DNA

14 Apr 2016   •   11:09
Ludovic Orban, la DNA

Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat sub control judiciar.

El este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

La intrare în sediul DNA, Ludovic Orban a refuzat să dea detalii din dosar, invocând faptul că se află într-o anchetă.

"Puteți să îmi puneți orice fel de întrebare legată de dosar, v-am spus încă de la ieșirea de la DNA de luni că nu vreau să afectez bunul mers al anchetei sub nicio formă prin divulgarea de informații din dosar", a afirmat Orban, întrebat care sunt cele două televiziuni către care urmau să meargă banii și despre faptul că în dosar ar apărea și numele omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

El a afirmat că este un om care a respectat întotdeauna legea și deciziile luate de autorități, inclusiv condițiile controlului judiciar.

"Nu îmi place să fac supoziții, speculații, ca atare nu am să vă dau niciun fel de răspuns la această întrebare", a subliniat Orban, legat de posibilitatea de a fi fost "lucrat" de cineva.

Liberalul a susținut că a venit împreună cu avocații care îl reprezintă și că vor derula procedurile în conformitate cu Codul de procedură penală, evitând să răspundă dacă va da declarație în dosar sau se va prevala de dreptul la tăcere.

"Am întreaga disponibilitate de a da informații, de a da declarații în condițiile Codului de procedură penală, pentru a ajuta să se facă lumină în acest caz", a adăugat el.

DNA a anunțat luni că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susțin procurorii.

×
Subiecte în articol: ludovic orban