x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mafia care distruge județul Prahova

Mafia care distruge județul Prahova

03 Mar 2016   •   22:35
Mafia care distruge județul Prahova
Orașul Ploiești este aproape în faliment, după ce președintele Consiliului Județean Prahova și primarul au furat pe rupte, inclusiv bani europeni, potrivit unei anchete prezentate joi, de Mihai Gâdea, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Orașul care se afla pe o bogăție uriașă a fost fraudat de edil și baron.


Cine sunt cei vizați în megadosarul de la Prahova
 
1. Dosaru Viorel, subsecretar de stat MAI, fost șef IPJ Prahova
 
2. Zecheru Nicolae, șef Serviciul Investigații Criminale IPJ Prahova 
 
3. Botnaru Ionuț, fost șef DIICOT Ploiești, actualmente procuror-șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

 
Adjunctul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Mihail Tudose, a fost audiat de colegii de la DNA, unde a stat mai puțin de 10 minute. Prezența lui la DNA vine după ce Înalta Curte de Casatie și Justitie a decis redeschiderea dosarului închis de fostul procuror DNA Lucian Papici, în care un grup format din oameni importanți din Prahova sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare și dare de mită.
 
Printre personajele cercetate se numără președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul Vlad Cosma, precum și oameni din conducerea Parchetelor, Poliției și Finanțelor prahovene. 
 
Cu toții, spun procurorii, l-au sprijinit pe Răzvan Alexe, un apropiat al lui Cosma, să intervină la șefii din justiție și poliție, și să afle date din dosar, și dacă este sau nu filat.
 
În urmă cu doi ani, Mircea Cosma a fost adus cu ambulanța la Înalta Curte de Casatie și Justiție, după ce i s-a facut rău în timp ce era transportat la arestul preventiv din IPJ Prahova. 
 
Președintele Consiliului Județean Prahova a fost acuzat în dosarul lui Răzvan Alexe de luare de mită de un milion de euro și abuz în serviciu.
 
Şi șeful de la Investigaţii Criminale din IPJ Prahova, Nicolae Zecheru, a ajuns miercuri la DNA Ploieşti, megadosarul de corupţie instrumentat de procurori. Tot miercuri, subsecretarul de stat din Ministerul de Interne, Viorel Dosaru, vizat şi el în dosar, şi-a înaintat dosarul de pensionare. 
 
Ambii sunt bănuiţi de implicare în fapte uriaşe de corupţie, alături de alţi şefi din poliţia Prahova, foşti şefi din Direcţia Generală Anticorupţie Prahova, foşti şefi DIICOT Prahova, procurori, un deputat, un preşedinte de Consiliu Judeţean. 
 
Este vorba despre dosarul pe care faimosul procuror Lucian Papici l-a închis, doar că acum a fost redeschis de Curtea Supremă. 
 

×