x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mafiot român căutat de autorităţile italiene, prins de poliția din Buzău

Mafiot român căutat de autorităţile italiene, prins de poliția din Buzău

21 Sep 2019   •   16:30
Mafiot român căutat de autorităţile italiene, prins de poliția din Buzău

Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au prins, sâmbătă, un bărbat căutat de autorităţile italiene,. Acesta făcea parte dintr-o grupare care a comis infracţiuni de tip mafiot, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău.

Sâmbătă, poliţişti de investigaţii criminale şi o grupă SAS din Buzău au demarat activităţile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind de negăsit din data de 5 martie, în timpul unei operaţiuni antimafie desfăşurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani, în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo, precizează IPJ Buzău.

Au fost arestate atunci 25 de persoane, care sunt acuzate de comiterea sub diferite forme a infracţiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, şantaj şi alte infracţiuni cu violenţă.

„Buzoianul era căutat, fiind acuzat că ar face parte din organizaţia mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociaţiei criminale”, arată IPJ Buzău.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei, în vederea extrădării către autorităţile judiciare italiene.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mafiot prins