x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Magistraţii din Zalău reclamă lipsa spaţiului în care să-şi desfăşoare activitatea

Magistraţii din Zalău reclamă lipsa spaţiului în care să-şi desfăşoare activitatea

18 Feb 2016   •   14:15
Magistraţii din Zalău reclamă lipsa spaţiului în care să-şi desfăşoare activitatea
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Magistraţii Tribunalului Sălaj şi ai Judecătoriei Zalău, ce îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire, întâmpină probleme din lipsa spaţiului, atât în cazul birourilor, cât şi a sălilor de judecată, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sălaj, judecătorul Costin Moldoveanu.

"Judecătorii stau câte doi în birou, de regulă, grefierii sunt chiar câte trei în birou. Este greu să te concentrezi în această situaţie. În plus, sălile de judecată sunt doar trei: una este a Judecătoriei, una a Tribunalului şi una este împărţită, dar există situaţii în care se suprapun", a declarat Costin Moldoveanu joi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că există un proiect pentru extinderea spaţiului actual, prin realizarea unei noi clădiri.

"Este derulat un proiect pentru executarea unei anexe la această clădire. Se doreşte construirea unui nou imobil în curtea interioară, unde să fie transferată o parte din activitatea Judecătoriei Zalău şi Tribunalului Sălaj, având în vedere că spaţii, la acest moment, sunt insuficiente, atât cele de judecată, cât şi birourile personalului. Acum se face proiectul. Se derulează prin Compania Naţională de Investiţii. Deocamdată este la stadiu de studiu de fezabilitate", a subliniat sursa citată.

Probleme privind spaţiul întâmpină şi magistraţii de la Judecătoria Şimleu Silvaniei, aici fiind vorba de o clădire veche, ce are nevoie de reparaţii capitale.

Cea mai bună situaţie este cea de la Judecătoria Jibou, unde există un sediu nou, finalizat în 2008. AGERPRES

×