x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mai multe indicatoare rutiere din Harghita, în limba maghiară, acoperite cu vopsea. IPJ s-a sesizat

Mai multe indicatoare rutiere din Harghita, în limba maghiară, acoperite cu vopsea. IPJ s-a sesizat

06 Ian 2020   •   08:06
Mai multe indicatoare rutiere din Harghita, în limba maghiară, acoperite cu vopsea. IPJ s-a sesizat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de distrugere, după ce persoane necunoscute au acoperit cu vopsea neagră partea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere, aflate la intrarea în câteva localităţi din judeţ.

Reprezentanţii biroului de presă al instituţiei au afirmat că, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, "persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în patru localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc".

"Poliţiştii harghiteni desfăşoară cercetări şi investigaţii în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", au mai precizat reprezentanţii IPJ Harghita.

Şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că va depune plângere pentru distrugere.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a cerut tragerea la răspundere a autorilor, susţinând că este vorba de o provocare împotriva comunităţii maghiare.

"Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte (sâmbătă spre duminică - n.r.) la Odorheiu Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurime, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism. Am depus plângere la poliţie. Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii", a scris Hegedüs Csilla, pe Facebook.

Totodată, senatorul UDMR din Odorheiu Secuiesc, Antal Lóránt, a scris, tot pe Facebook, că "este ruşinos că începem aşa 2020!" şi a cerut oficial identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a vinovaţilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Harghita indicatoare rutiere