x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

11 Dec 2016   •   17:49
Medicul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a decis ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită şi efectuare de experimente neautorizate pe copii.

Decizia de duminică nu este definitivă.

Citește și SĂ OPEREZE PROCURORII! Marii chirurgi sunt arestați!

Ofiţerii DGA şi procurorii de la Parchetul Capitalei au efectuat sâmbătă percheziţii la domiciliul medicului Gheorghe Burnei şi la Spitalul "Marie Curie", într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.

La spital, anchetatorii au pus sechestru pe cabinetul medicului, iar doi colegi ai lui Burnei au fost audiaţi în calitate de martori. Gheorghe Burnei a fost reţinut sâmbătă noaptea pentru 24 de ore.

Citește și Cazul Burnei - Ministrul Sănătății continuă atacurile la profesorii universitari din medicină

Procurorii susţin că acest dosar a fost deschis în data de 28 septembrie, ca urmare a unui denunţ, şi vizează săvârşirea a 17 fapte de corupţie, comise în perioada octombrie - noiembrie.

Într-un articol publicat recent de Casa Jurnalistului se relatează cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

Citește și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre cazul Burnei: Am transmis o adresă către preşedintele Colegiului Medicilor

Gheorghe Burnei este şeful clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" şi profesor la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din Bucureşti.

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat 6 intervenţii chirurgicale în premieră mondială, 22 intervenţii în premieră naţională, 56 intervenţii în premieră la Spitalul "Marie Curie" şi un total de 12.500 de intervenţii chirurgicale.

Sursa  - AGERPRES

×