x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Minciună Prună: Avocații, imunitate absolută

Minciună Prună: Avocații, imunitate absolută

de Dan Constantin    |    19 Mai 2016   •   11:22
Minciună Prună: Avocații, imunitate absolută

Raluca Prună, ministrul Justiției, care a depășit de mult ,,norma” de erori acceptabile, a aruncat în spațiul public încă o minciună. La o reuniune din 16 mai 2016 a CSM, Prună a afirmat, în contextul dezbaterii unei modificări la legea avocaților, că ,,nu putem face din niciun fel de profesie liberală, fie și cea a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolută. Este ceva nemaiîntâlnit în UE”.

După falsa discuție despre superimunitatea parlamentarilor, se lansează o nouă temă menită să abată atenția de la dezbaterea reală a relațiilor echilibrate dintre puterile statului. Ministrul Justiției își reafirmă poziția ei de sprijin total pentru o ,,Republică a Procurorilor”, în care Executivul are controlul politic, prin Ministerul Public, asupra actului de Justiție. Dictatura veritabilă prin care se poate instala un stat de drept autoritar, în afara normelor constituționale, se insinuează în straturile societății cu o abilă manipulare. Aceeași Prună făcea la Ambasada Marii Britanii, în 5 mai, o evaluare a situației conflictului din ,,câmpul tactic” în care are sarcini precis asumate. ,,Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de restaurație. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ce am câștigat.”

Uniunea Națională a Judecătorilor din România reacționează la derapajele și erorile ministrului și solicită premierului Cioloș publicarea de îndată a unui punct de vedere al Guvernului pentru a arăta concret care articol din propunerea legislativă (PL-x nr. 555/2015) de modificare a legii avocaților ar produce ,,imunitatea absolută a avocaților”. La lecturarea proiectului de lege, UNJR nu a putut identifica nicăieri sintagma superimunitate sau imunitate absolută. Comunicatul semnat de judecătoarea Dana Gârbovan, președinte al UNJR, consideră că ,,afirmațiile ministrului Raluca Prună au creat o adevărată isterie în presă”, întreținută de jurnaliști și membri ai societății civile, discursul rațional fiind înlocuit de strigăte de alarmă că se dorește subjugarea justiției.

 

×
Subiecte în articol: raluca pruna minciuna