x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare a instanțelor judecătorești şi le dotează cu maşini noi

Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare a instanțelor judecătorești şi le dotează cu maşini noi

23 Mai 2019   •   16:30
Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare a instanțelor judecătorești şi le dotează cu maşini noi

Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a activității administrative a sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției a dotat parcul auto al tuturor instanțelor de judecată din țară, precum și pe cel propriu, cu 241 de autoturisme. Acțiunea, desfășurată în perioada 17-23 mai 2019, face parte dintr-un program de reînnoire a parcului auto, deja învechit, care genera costuri prea mari de întreținere, asigurând astfel buna funcționare a activității administrative a instanțelor. Totodată, ministerul a înțeles nevoia acestora de a efectua în condiții de siguranță deplasările personalului în interes de serviciu.

Trei sferturi din parcul auto este uzat

Crearea de condiții optime necesare bunei funcționări a sistemului de justiție din România este unul dintre obiectivele Ministerului Justiției. Achiziția celor 241 de autoturisme, marca Dacia Logan, în valoare totală de 12.355.491 lei, cu TVA, a fost făcută în baza OUG 88/2018 care permite achiziția anumitor categorii de bunuri din fonduri proprii, precum și a HG 1079/2007 privind reglementarea parcului auto al Ministerului Justiției și al instanțelor judecătorești. Trebuie precizat că aproape trei sferturi din parcul auto al ministerului și instanțelor, respectiv 269 din 373, au o vechime de cel puțin 10 ani și un grad de uzură ridicat.

×
Subiecte în articol: ministerul justitiei