x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul de Interne a anunțat desecretizarea dosarului privind protestul din 10 august

Ministrul de Interne a anunțat desecretizarea dosarului privind protestul din 10 august

de Georgiana Oprea    |    14 Noi 2019   •   11:28
Ministrul de Interne a anunțat desecretizarea dosarului privind protestul din 10 august

Dosarul protestului din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă, joi. DIICOT va deschide o anchetă prin care să se stabilească vinovatul violențelor din 10 august din Piața Victoriei.

„De dimineața am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituțiile implicate în derularea evenimentelor din 10 august. În consecință, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a declarat Marcel Vela.

Au fost declasificate două documente, unul de la SRI şi unul de la Jandarmerie, cu privire la persoanele implicate în modul de coordonare a intervenției din Piața Victoriei.

"DIICOT a anunţat că ia act de acest raport declasificat şi va începe o anchetă. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date şi informaţii din interiorul acestei instituţii.”, a mai declarat ministrul de Interne. 

Marcel Vela a mai menționat că fiind vorba de o anchetă în desfășurare, nu pot fi dezvăluite detalii din acest dosar. „Până nu se finalizează ancheta, nu putem da detalii din dosar. Totul este trimis la DIICOT, iar când ancheta se va finaliza, dosarul va deveni public pentru proces", a spus Marcel Vela.

×