x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul de Interne spune că nu au fost ameninţate instituţii ale statului la protestele din 10 august 2018

Ministrul de Interne spune că nu au fost ameninţate instituţii ale statului la protestele din 10 august 2018

14 Noi 2019   •   22:15
Ministrul de Interne spune că nu au fost ameninţate instituţii ale statului la protestele din 10 august 2018

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, la B1 TV, că nu a existat vreo ameninţare la adresa instituţiilor statului la protestele din 10 august 2018.

„Nu”, a fost răspunsul ministrului Vela, când a fost întrebat de jurnalişti dacă a existat vreo ameninţare „rezonabilă, cât de mică” la adresa instituţiilor statului din partea demonstranţilor.

Ministrul a spus că desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 august facilitează ancheta penală şi facilitează accesul publicului la datele din raport.

„Există o chestiune de anchetă penală în derulare, ancheta penală de la DIICOT poate folosi raportul, dar nu îl poate face public în rechizitoriu, iar în cadrul procesului, la tribunal, dacă ar fi fost secretizat, dumneavoastră, jurnaliştii, şi toţi românii, victimele din 10 august nu ar fi putut cunoaşte detaliile acestui raport. Deci, desecretizarea în sine, ca proces, ca procedeu, facilitează ancheta penală, dar în mod esenţial facilitează accesul publicului la datele din acest raport”, a mai spus ministrul Marcel Vela.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: protestele din 10 august 2018