x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiţiei, atac la fostul premier: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

Ministrul Justiţiei, atac la fostul premier: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

03 Iul 2016   •   15:10
Ministrul Justiţiei, atac la fostul premier: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună
Sursa foto: FOTO: Adrian Manolache

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat duminică, după festivităţile de Ziua Justiţiei, că este dezamăgită de "luarea de poziţie" a fostului premier Victor Ponta, menţionând că acesta este magistrat de profesie şi dacă "iubea atât de mult justiţia" ar fi putut să facă pentru acest domeniu mai mult decât a făcut ea.

"Vreau să îmi exprim regretul că prea mare lucru până ne-am preluat mandatul, nu s-a făcut. Şi doresc să spun asta public, fără ezitare: Sunt dezamăgită de luarea de poziţie a fostului premier care este magistrat de profesie, a fost magistrat, şi dacă iubea atât de mult Justiţia, putea să facă ca magistrat mai mult decât tehnocratul Prună", a spus Raluca Prună, în contextul lipsei spaţiului pentru instituţiile judiciare.

Ea a vorbit despre problema infrastructurii şi a dat exemplul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care funcţionează într-un spaţiu insuficient.

"Ştiţi că avem o problemă foarte mare de infrastructură în această ţară. Nu mi-a fost deloc uşor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu pentru ANABI. Cred că important este că l-am găsit. Nu există, din păcate, o infrastructură adecvată instituţiilor", a subliniat ministrul Justiţiei.

Întrebată de ce nu sunt date spre folosinţă instituţiilor, imobilele confiscate în urma acţiunilor din Justiţie, Raluca Prună a arătat că hotelul Triumf este un astfel de exemplu.

"O instituţie judiciară la fel ca şi un penitenciar, sunt infrastructuri speciale, deci orice am confisca şi am da spre uzul instituţiilor judiciare, trebuie refăcut. Şi, încă odată, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta", a explicat Prună.

Sursa: AGERPRES

×