x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiţiei şi ministrul Muncii, pe Facebook: Ne simţim responsabili pentru tragedia de ieri. A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice

Ministrul Justiţiei şi ministrul Muncii, pe Facebook: Ne simţim responsabili pentru tragedia de ieri. A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice

29 Apr 2016   •   17:52
Ministrul Justiţiei şi ministrul Muncii, pe Facebook: Ne simţim responsabili pentru tragedia de ieri. A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, subliniază într-un mesaj transmis pe Facebook că violenţa domestică rămâne o problemă şi că au cerut instituţiilor pe care le conduc să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor incidente de genul celui petrecut joi, când o tânără din Capitală a fost ucisă de bărbatul pe care îl părăsise.

"A murit încă o femeie din cauza violenţei domestice. Niciun comunicat de presă oricât de bine intenţionat şi oficial ar fi el nu va putea să schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presă ale instituţiilor statului sunt defensive şi scrise într-un limbaj care să prevină orice fel de posibilă interpretare maliţioasă din partea mass-mediei şi nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor instituţii", se arată în mesajul respectiv.

Potrivit ministrului Prună, violenţa, în special cea domestică, rămâne o problemă pe care mulţi nu vor să o vadă.

"Prea mulţi îşi ascund lipsa de reacţie în spatele unor justificări mai mult sau mai puţin penibile. Sistemul este încă disfuncţional pentru că nu reuşeşte să prevină sau să sancţioneze aşa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei şi copii. Încercăm să îl facem mai bun. Ar fi trebuit să fi încercat mai mult şi în mod indirect ne simţim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut instituţiilor pe care le conducem sau coordonăm să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor astfel de incidente", mai scrie în mesajul respectiv.

Cei doi miniştri menţionează că lucrurile nu se schimbă numai prin legi şi politici publice, ci şi printr-o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă.

"Vom căuta soluţii pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituţiile care ar trebui să prevină şi să intervină mult mai bine şi rapid în cazul violenţei domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituţiilor abilitate şi apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Însă orice am face, nu vom putea să reuşim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru. Semnez acest mesaj alături de colegii mei de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru şi Valeriu Nicolae", se mai arată în mesajul postat de ministrul Justiţiei.

Sursa: AGERPRES

×