x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Badea, despre refuzul luat de Kovesi la CSM: „Este o surpriză de proporții”

Mircea Badea, despre refuzul luat de Kovesi la CSM: „Este o surpriză de proporții”

29 Mar 2018   •   07:02
Mircea Badea, despre refuzul luat de Kovesi la CSM: „Este o surpriză de proporții”

Mircea Badea a comentat în emisiunea „În Gura Presei” despre refuzul luat de Laura Codruța Kovesi la CSM.

 

„Șefa DNA Laura Kovesi începe să își piardă susținătorii din CSM. Cererea de apărare a independenței sistemului judiciar formulată de Kovesi, privind comentariile din presa referitoare la începerea urmăririi penale împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, a fost respinsă cu un vot zdrobitor pentru șefa DNA. Laura Kovesi nu a fost în stare să strângă decât trei voturi în favoarea sa.

Plenul CSM a discutat, marți 27 martie 2018, cererea prin care șefa DNA dorea apărarea sistemului judiciar în ansamblul său. Solicitarea lui Kovesi a fost formulată în legătură cu modul în care presa, desigur nu presa aflată în slujba DNA, a relatat informațiile din comunicatul parchetului anticorupție din 13 noiembrie 2017. Este vorba despre comunicatul prin care DNA a anuntat declanșarea urmăririi penale față de liderul PSD Liviu Dragnea.

Evident, toată lumea se aștepta că cererea Laurei Kovesi să fie admisă, în condițiile în care, așa cum evenimentele petrecute în ultima perioada au demonstrat, șefa DNA avea de partea sa majoritatea membrilor CSM. Ei bine, surpriză de proporții. Cererea lui Kovesi a fost respinsă, Plenul Consiliului hotărând ca independența sistemului judiciar nu a fost afectată.

Cum dracu poate să influențeze presa independența sistemului judiciar? Evident că nu poate, e o prostie fără de margini. Dar reflexele staliniste ale acestei dudui sunt mai mult decât evidente. Când citește ceva ce nu-i convine și vede des ceva ce nu-i convine, vine cu arestări, vine cu intimidări, vine cu hârtii penibile, care nu au niciun fel de obiect în realitate către CSM. Și-a luat refuz. Lucru care este fără doar și poate o surpriză de proporții”, a comentat Mircea Badea. Antena 3

×