x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Băsescu rămâne în închisoare

Mircea Băsescu rămâne în închisoare

29 Mar 2017   •   09:10
Mircea Băsescu rămâne în închisoare

Mircea Băsescu nu va fi eliberat din închisoare, magistraţii Tribunalului Constanţa admiţând contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia anterioară a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a acestuia.

Decizia anunţată miercuri de Tribunalul Constanţa este definitivă.


Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului. În iunie 2016, ei au fost condamnaţi la patru ani, respectiv trei ani de închisoare.

Conform avocaţilor lui Mircea Băsescu, acesta ar putea ieşi condiţionat din penitenciar, în condiţiile în care are vârsta de peste 60 de ani şi poate executa o treime din pedeapsa la care a fost condamnat, perioadă din care se scade cea a arestului preventiv şi la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mircea basescu