x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nouă sirieni - cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei României

Nouă sirieni - cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei României

11 Oct 2016   •   13:01
Nouă sirieni - cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei României
Sursa foto: FOTO - Arhivă

Polițiștii au depistat nouă persoane de origine siriană şi o persoană de origine afgană, bănuite că ar fi trecut fraudulos frontiera României.
        
La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara – Post de Poliţie Dumbrăviţa, judeţul Timiş, au interceptat un grup de persoane care nu-şi justificau prezenţa în localitate. Aceştia nu deţineau acte de identitate, fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara, în vederea efectuării verificărilor şi identificării.

Astfel, poliţiştii au stabilit că cele 9 persoane, şase bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse  între 16 şi 45 de ani, din Siria, ar fi ajuns pe teritoriul României, în cursul nopţii, prin trecerea frauduloasă a frontierei cu Bulgaria.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.


Tot în după amiaza zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, judeţul Dâmboviţa, au depistat pe raza localității un tânăr de 23 de ani, care nu-și justifica prezența în zonă și nu vorbea limba română. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta ar fi pătruns pe teritoriul țării în mod fraudulos.

Bărbatul, de origine afgană, a fost predat Biroului pentru Imigrări Dâmbovița. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin parchet.

 

×
Subiecte în articol: frontieră sirieni siria judetul timis politia