x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O nouă lovitură pentru Dragnea. Decizie de ultima oră a judecătorilor

O nouă lovitură pentru Dragnea. Decizie de ultima oră a judecătorilor

09 Iun 2020   •   10:05
O nouă lovitură pentru Dragnea. Decizie de ultima oră a judecătorilor
Sursa foto: DIANA OROS

Tribunalul Bucureşti a respins, ca nefondată, o nouă cerere a fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea prin care a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deţinut ilegal. Decizia nu este definitivă.

Este vorba despre o contestaţie la executare depusă de Liviu Dragnea, care a invocat un recurs în drept intitulat "habeas corpus" - o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Fostul lider PSD făcea referire la o decizie a CCR care spunea că acele cazuri de corupție pot fi analizate doar de complete specializate, ceea ce nu a fost cazul în speța lui, respectiv el nu a fost condamnat de un complet specializat, pentru că la acel moment nici nu erau constituite aceste complete specializate.

Cei de la Tribunalul București au decis să îi respingă această solicitare, dar decizia nu e definitivă și poate fi atacată. Avocații săi au spus că vor înainta contestația, iar decizia finala va veni de la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea