x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan; avocatul anunţă că va contesta interceptările din dosarul edilului

Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan; avocatul anunţă că va contesta interceptările din dosarul edilului

10 Mar 2016   •   18:22
Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan; avocatul anunţă că va contesta interceptările din dosarul edilului
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu / Jurnalul National

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus joi o plângere la CSM faţă de judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti, ocazie cu care avocatul său a anunţat că vor fi contestate interceptările din dosarul în care edilul este anchetat pentru fapte de corupţie.

Sorin Oprescu şi avocatul său Viorel Mocanu a fost joi la CSM, unde au depus o sesizare în care susţin că magistratul Camelia Bogdan ar fi săvârşit abateri disciplinare când a judecat şi s-a pronunţat asupra măsurii preventive.

Oprescu a spus că doreşte un proces echitabil şi a adăugat că a dat de bună credinţă declaraţia în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi.

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în şedinţa de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării doamna judecător a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Ba, mai mult decât atât, consider că şi-a depăşit obligaţiunile luând un rol de 'procuror şef' şi recomandând procurorului, ca şi când aş fi fost absolut vinovat şi ar fi fost vorba despre o sentinţă şi nu de o discuţie asupra stării preventive, iar procurorul de caz a urmat întru totul toate aceste recomandări", a spus fostul edil la sediul CSM.

La rândul său, avocatul Viorel Mocanu a anunţat că vor fi contestate interceptările din dosar, pentru că permite momentul procesual şi pentru că în această cauză DNA a avut sprijinul SRI.

"Reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se susţine acuzaţia. În sarcina domnului Oprescu vorbim doar de patru interceptări ambientale care (...) nu au o relevanţă în susţinerea acuzaţiei, dar dacă vor fi anulate este cu atât mai bine. (...) Curtea de Apel Bucureşti va dispune", a spus Mocanu.

El a mai spus că judecătorii au invocat o serie întreagă de mijloace de probă, care, în opinia apărării, au fost obţinute în mod nelegal.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. AGERPRES

×