x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis dosar penal după înregistrările explozive din sediul DNA Oradea

Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis dosar penal după înregistrările explozive din sediul DNA Oradea

04 Ian 2019   •   18:57
Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis dosar penal după înregistrările explozive din sediul DNA Oradea

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal legat de înregistrările explozive din sediul DNA Oradea. 

„Pe rolul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmare a unui denunţ formulat de o organizaţie non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conţinutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spaţiul public şi care ar fi fost purtată între procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea.

Precizăm că în această cauză, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”. potrivit unui comunicat de presă.

Înregistrări explozive din sediul DNA Oradea în care se vorbeşte de "liniştirea" judecătorilor

Curg pe banda rulanta inregistrarile din interiorul Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa inregistrarile privind modul in care se fabricau dosare la DNA Ploiesti, cele in care fosta sefa DNA Laura Kovesi cerea decaparea premierului si cea in care actuala sefa DNA Anca Jurma discuta cu procuroarea Florentina Mirica, romanii pot afla acum si modul in care procurorii de la DNA Oradea, o alta structura vestita pentru nenorocirile comise, puneau la cale cumintirea judecatorilor.

Cunoscutul avocat Razvan Doseanu a difuzat un fisier audio de-a dreptul exploziv, cu discutii care ar fi fost purtate in 18 ianuarie 2018, in legatura cu o serie de judecatori din judetele Bihor si Satu Mare. Sunt discutii in care se cauta modalitati pentru “linistirea” judecatorilor, solutia identificata fiind aceea de incepere a urmaririi penale fata de magistrati, astfel incat “sa intre frica” in ei, scrie luju.ro.

×