x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Parchetul General: Numărul plângerilor după violenţele din 10 august a ajuns la 386

Parchetul General: Numărul plângerilor după violenţele din 10 august a ajuns la 386

21 Aug 2018   •   18:28
Parchetul General: Numărul plângerilor după violenţele din 10 august a ajuns la 386

Procurorii militari au înregistrat, până marţi, 386 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marţi, în dosarul preluat de către Secţia parchetelor militare, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 386, fiind efectuate în continuare activităţi privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violenţelor. 

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (pentru doi dintre aceştia) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetările continuă cu inculpaţii aflaţi în stare de arest preventiv. 

PG mai arată că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost înregistrate 22 de dosare penale, într-unul dintre acestea fiind începută urmărirea penală şi dispusă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ultraj. 

În celelalte 21 de dosare, a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii uneia sau unora dintre următoarele infracţiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violenţe (o cauză), distrugere (o cauză), instigare publică (o cauză), incitare la ură sau discriminare (o cauză), tulburarea ordinii şi liniştii publice (o cauză), furt calificat (o cauză) şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (o cauză). AGERPRES

×