x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Parchetul Judecătoriei Sector 4 anchetează modul în care Onţanu a intrat cu maşina în Arestul Capitalei

Parchetul Judecătoriei Sector 4 anchetează modul în care Onţanu a intrat cu maşina în Arestul Capitalei

28 Mar 2016   •   16:23
Parchetul Judecătoriei Sector 4 anchetează modul în care Onţanu a intrat cu maşina în Arestul Capitalei

Parchetul Judecătoriei Sector 4 anchetează modul în care primarul Neculai Onţanu a intrat cu o maşină a Poliţiei Locale Sector 2 în curtea Arestului Capitalei, fiind făcute cercetări pentru violarea sediului profesional şi neglijenţă în serviciu.

Dosarul a fost înregistrat luni la Parchetul Judecătoriei Sector 4 Bucureşti, în urma sesizării făcute de Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Poliţia Capitalei. 

 

În sesizările transmise procurorilor se arată că, în 25 martie, în jurul orei 14.00, profitând de neatenţia agenţilor de poliţie aflaţi în serviciu în punctul de control acces de la Arestul Poliţiei Capitalei, “numitul M.L.Ş. a pătruns în curtea sediului instituţiei, cu un autoturism în care se afla inculpatul Onţanu Neculai, faţă de care Curtea de Apel Bucureşti a emis, la aceeaşi dată, un mandat de arestare preventive”.

 

Cercetările în această cauză sunt făcute de Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din Parchetul Judecătoriei Sectorului 4.

 

După ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu a ajuns la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei cu o maşină cu girofar a Poliţei Locale Sector 2. Maşina, condusă de un poliţist local, a intrat în curtea Arestului Capitalei, o zonă de siguranţă cu acces restricţionat, în momentul în care una dintre dubele pentru arestaţi ieşea din curte, iar poarta nu fusese închisă.

 

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţistul local nu avea dreptul să intre cu maşina în curtea Arestului Capitalei, iar acesta este cercetat penal pentru violarea sediului profesional.

 

Poliţistul de la poarta Arestului Capitalei este cercetat disciplinar, pentru că nu a fost vigilent în momentul în care a intrat maşina în curtea unităţii.

 

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Neculai Onţanu, a avocatei Loredana Claudia Radu şi a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată de cei trei la instanţa supremă, care va hotărî definitiv dacă aceştia rămân în arest, vor fi plasaţîi în arest la domiciliu sau vor fi cercetaţi sub control judiciar.

 

Primarul Sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

 

Avocata Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

 

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 mp pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea, care a obţinut de la Primăria Sectorului 2 autorizaţia să construiască acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizată pe malul Lacului Tei, într-o zonă verde, unde nu se construieşte.

 

Pe Toma Şutru, procurorii DNA îl acuză că a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător suma totală de 2.000.0000 euro, pentru a facilita  reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: neculai ontanu arestul capitalei