x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii în Craiova la o grupare care se ocupa cu traficul de migranţi în Mexic şi SUA

Percheziţii în Craiova la o grupare care se ocupa cu traficul de migranţi în Mexic şi SUA

25 Iul 2019   •   12:15
Percheziţii în Craiova la o grupare care se ocupa cu traficul de migranţi în Mexic şi SUA

Procurorii DIICOT efectuează joi percheziţii în Craiova, în cadrul unei anchete de destructurare a unei grupări de criminalitate formată din cetăţeni români şi mexicani, care se ocupă cu traficul de migranţi în Mexic şi SUA, dar şi de fraude informatice cu carduri clonate.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea, formată din cetăţeni români şi mexicani, acţionează încă din anul 2012 pe teritoriul României, Mexicului şi SUA.

Gruparea se ocupă cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), precum şi cu trafic de migranţi pe ruta România - Mexic - SUA.

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, căruia i se spune "Rechinul". Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip 'skimming' pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.

În cursul anului 2018, a intervenit o divergenţă între "Rechin" şi un membru al grupării, care avea rolul de a supraveghea derularea în condiţii de siguranţă a activităţilor infracţionale. Acesta din urmă a fost înjunghiat şi apoi împuşcat pe raza oraşului mexican Cancun. AGERPRES

×