x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la comercianţii de medicamente, în Bucureşti şi trei judeţe

Percheziţii la comercianţii de medicamente, în Bucureşti şi trei judeţe

de Antena 3    |    10 Mai 2016   •   10:25
Percheziţii la comercianţii de medicamente, în Bucureşti şi trei judeţe

În Capitală, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, sunt făcute 41 de percheziţii domiciliare, în această dimineaţă, iar 26 de persoane vor fi conduse la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu medicamente, anunţă Poliţia Capitalei, printr-un comunicat de presă, citat de antena3.ro.

Cele 26 de persoane pe numele cărora există mandate de aducere vor fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Sector 2.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată", se arată în comunicat.

"Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei", se mai notează în comunicatul Poliţiei.

 

×
Subiecte în articol: perchezitii medicamente