x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la Hotel Marriott din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziţii la Hotel Marriott din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală

07 Iul 2016   •   12:20
Percheziţii la Hotel Marriott din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală
Sursa foto: wikimedia.org

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice efectuează joi percheziţii la sediul hotelului Marriott din Capitală, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 7.500.000 de lei prin evaziune fiscală.


"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi, în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Bucureşti, percheziţii la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. SRL, situate în incinta hotelului Marriott din municipiul Bucureşti, în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Cele două firme investigate de procurori sunt cele care deţin hotelul Marriott.

Procurorii susţin că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 3 suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.

La acţiune participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

×