x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Pescariu, la ieșirea din DNA: Am aflat cât de corupt sunt; am încă o acuzaţie - spălare de bani

Pescariu, la ieșirea din DNA: Am aflat cât de corupt sunt; am încă o acuzaţie - spălare de bani

19 Ian 2018   •   13:05
Pescariu, la ieșirea din DNA: Am aflat cât de corupt sunt; am încă o acuzaţie - spălare de bani

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a precizat vineri, după ce a fost audiat la DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat şi de spălare de bani în dosarul "Microsoft 3". 

"Am aflat cât de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunoştinţă (procurorii - n.r.) încă o acuzaţie, de spălare de bani, tot în dosarul Microsoft, asta este o poveste fără sfârşit", a declarat Dinu Pescariu, la ieşirea de la DNA. 

Întrebat cum comentează faptul că este cunoscut ca principalul denunţător în dosarul "Microsoft" şi tot acest caz îl "îngroapă", Pescariu a arătat că este "frustrant". "N-are cum să mă îngroape, fiindcă adevărul e de partea mea aici. Putea să mă îngroape la început, acum nu are cum să mă îngroape, acum doar îmi urâţeşte viaţa", a spus Pescariu. 

În acest dosar, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, este acuzat de abuz în serviciu, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică - de instigare la abuz în serviciu, iar Călin Tatomir - de complicitate la abuz în serviciu. 

Potrivit DNA, faptele au fost comise în contextul în care, luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislaţiei în vigoare, decât prin organizarea unei licitaţii publice. Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro, reprezentând diferenţa dintre suma plătită de minister şi suma care a fost facturată de către furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL, fiind creat totodată un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG. 

"Inculpaţii Dinu Mihail Pescariu şi Claudiu Ionuţ Florică, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro", mai spun procurorii. 

DNA mai arată că, în urma înţelegerii avute de Pescariu şi Florică cu ministrul Sandu, acesta din urmă a aprobat documentaţia de atribuire aferentă procedurii de licitaţie deschisă iniţiată pentru "Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare". 

"Documentaţia care a stat la baza licitaţiei (referat de necesitate şi caiet de sarcini) conţinea condiţii restrictive nejustificate de participare la licitaţia organizată de către MCSI, fiind favorizată în acest mod D.Con-Net AG, în calitate de lider al unei asocieri din care făcea parte şi firma Dim Soft SRL. De asemenea, prin răspunsurile la solicitările de clarificări formulate în cadrul procedurii de licitaţie, Gabriel Sandu ar fi menţinut condiţiile restrictive prin care să fie favorizată D.Con-Net AG.", susţin anchetatorii. AGERPRES

×