x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Plecarea lui Cocoș ar putea să SCAPE turma

Plecarea lui Cocoș ar putea să SCAPE turma

de Dan Constantin    |    03 Mar 2016   •   14:01
Plecarea lui Cocoș ar putea să SCAPE turma

Decizia Înaltei Curți de a permite plecarea lui Dorin Cocoș din țară invită la o paralelă cu situațiile în care personaje cheie din anchete au dispărut, rezumând cercetări sau procese la nivelul primar al investigațiilor. Marta, considerat casierul grupului Blejnar, s-a evaporat cu cifrul afacerilor care duceau spre vârful Puterii. Walter trimite procurorilor salutari din Dubai și nu poate fi atins. Fiul lui Dan Adamescu a fost și el pierdut odată cu milioanele sifonate de la Astra.

Urma scapă turma, nevinovatul joc al copilăriei, este preluat de clanurile infracționale pentru sterilizarea marilor anchete. Ce s-ar întîmpla dacă, prin absurd, Dorin Cocoș ar dispărea din peisaj? Cum și-ar mai susține în fața instanțelor denunțurile făcute în timpul lunilor de arest sever? Desigur sunt doar supoziții că fostului soț al Elenei Udrea i s-a deschis larg poarta către o lungă călătorie care să-l țină cât mai departe de agitația de la București. Se știe că Înalta Curte are pe frontispiciu înscris ca normă primordială ,,sănătatea inculpaților înainte de toate”!

Cine s-ar bucura?
Se face anul de la primul denunț - rechizitoriul făcut de Dorin Cocoș, care descria în amănunt mecanismul prin care a reușit loviturile financiare la ANRP și Microsoft. Zecile de milioane de euro primite ca despăgubiri prin supraevaluari erau ,,premiate” cu spăgi uriașe date funcționarilor corupți. Domeniul imobiliar ridicat cu Stelu la înaintare a adus în arest toată conducerea ANRP. Alina Bica, procurorul-șef al DIICOT, și Crinuța Dumitrean sunt stelele capturate prin denunțurile lui Cocoș. Au căzut de pe caii mari ai funcțiilor vedeta Integrițății, Horia Georgescu, Theodor Cătălin Nicolescu și Marko Attila, parlamentari. Adriean Videanu este și el în dosar, legat de Alina Bica. O altă ramură scuturată de denunțurile lui Cocoș este în lumea afacerilor. Răzvan Radu de la Unicredit, Dorin Marin de la Omnilogic ar fi luat sau dat mite de milioane de euro pentru operațiuni unse de relațiile lui Cocoș în lumea politică.

ALEGERI CU BANI MURDARI
Cel mai periculos denunț făcut de Cocoș, corelat cu denunțul lui Gabriel Sandu, vizează finanțarea alegerilor parlamentare din 2008 și a prezidențialelor din 2009. Din Microsoft ar fi ajuns la PDL 3 milioane de euro, Blaga, Videanu, Udrea, Roberta Anastase știind de proveniența banilor. Trezorierul Ivașcu apare pe filieră. 300 de mii de geci, 1 milion de pixuri, 300 mii de umbrele, 300 de fesuri, 1 milion de brichete au fost plătite cu banii fraudați din Microsoft și ANRP. Convingerea electoratului pentru a da votul lui Traian Băsescu prin finanțare ilegală deschide Trofeul Calității 2. Iată, așadar, o lungă listă de persoane care îi urează lui Dorin Cocoș cale bătută și, dacă se poate, fără întoarcere. Nu există informații despre locul unde Cocoș ar urma să se opereze.

Lanțul iubirii s-a rupt și în locul răvașelor amoroase au apărut denunțurile. Mită de milioane de euro și cariere construite pe corupție ajung în instanțe.

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos