x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Poliţia Capitalei va face audieri vineri în dosarul privind Spitalul de Arşi

Poliţia Capitalei va face audieri vineri în dosarul privind Spitalul de Arşi

14 Iul 2016   •   23:45
Poliţia Capitalei va face audieri vineri în dosarul privind Spitalul de Arşi

Poliţia Capitalei va face audieri vineri în legătură cu cele două cazuri de la Spitalul de Arşi.

Potrivit unor surse din Poliţie, urmează să se stabilească ce persoane vor fi chemate la audieri, după ce poliţiştii de la Serviciul Omoruri au ridicat joi documente de la Spitalul de Arşi.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat joi că "este un dosar în curs la Parchetul Tribunalului Bucureşti''. ''Depinde de procurorul care gestionează dosarul, el va decide cine şi cum, de ce fel de probe are nevoie", a spus, la sediul CSM, procurorul general.

Şi Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde o pacientă ar fi decedat din cauza unei transfuzii greşite, iar un bolnav a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", preciza Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect şi i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea. Incidentul a fost în data de 13 iunie şi a fost raportat în 27 iunie.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secţia ATI a Spitalului de Arşi care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi.

Sursa: AGERPRES

×