x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Posturi Hocus Pocus: procuror din îngrijitor!

Posturi Hocus Pocus: procuror din îngrijitor!

de Dan Constantin    |    18 Aug 2016   •   17:25
Posturi Hocus Pocus: procuror din îngrijitor!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Schemele și statele de funcțiuni din instituțiile Justiției se află în parohia CSM. Prin deciziile plenului care supraveghează bunul mers al instanțelor sunt vizate și supervizate carierele magistraților. Am crede că doar judecătorii și procurorii sunt la mâna colegilor aleși. Nu-i deloc așa, de la primul la ultimul post, bob numărat, din sistemul de Justiție, traseele profesionale, încărcarea pe fiecare angajat sunt măsurate ca la farmacie. Ca în Legea lui Lavoisier, în materie de posturi, nimic nu se pierde, totul se transformă în laboratorul mașinăriei de cadre a CSM.

Cu bună-credință bănuim că transferurile, detașările, modificarea schemelor de personal se fac pe același palier al funcțiilor. Adică postul de grefier de la Judecătoria X poate fi mutat la Judecătoria Y. Postul de îngrijitor de la Parchetul Tribunalului Maramureș se mută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Naivi mai suntem! Multe transformări de posturi sunt de altă natură, ele umflă schemele și cresc cheltuielile prin ,,avansarea” personalului necalificat sau cu specialități conexe în magistrați.

Parcurgem câteva din modificarile de state de funcțiuni și personal aprobate de plenul CSM în ultima ședință înainte de vacanța binemeritată. Postul de aprod de la Judecătoria Marghita se transformă în grefier și astfel transformat trece în schema Curții de Apel Oradea. Începe apoi încălzirea: îngrijitorul de la Parchetul din Săliște ajunge funcționar public (consilier) la Parchetul Sibiu; specialistul IT de la Parchet Covasna se duce cu postul la Brașov, ca grefier.

Marile transformări de posturi abia acum vin: doi pompieri de la Parchetul Tribunalului București lasă cale liberă pentru doi procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Îngrijitorul de la Parchetul Ilfov se dă peste cap și devine procuror la același Parchet. Îngrijitorul de la Parchet Zimnicea sare mai bine și devine în scripte procuror la Cornetu, în buza Capitalei. La mai mare! (Dan Constantin)

 

×