x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Predoiu: Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul Codurilor penale

Predoiu: Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul Codurilor penale

19 Feb 2017   •   15:33
Predoiu: Am primit sarcina să elaborez un proiect de introducere a soluţiilor CCR în corpul Codurilor penale

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a primit din partea partidului sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluţiilor Curţii Constituţionale în corpul Codurilor penale, adăugând că acesta ar putea fi gata în maximum 10 zile.

"Am primit din partea PNL sarcina să elaborez un astfel de proiect de introducere a soluţiilor Curţii Constituţionale în corpul celor două Coduri, ca să aliniem legile la deciziile CCR şi la Directiva europeană privind drepturile omului şi garanţiile procesuale. O să asamblăm, la începutul săptămânii viitoare, un grup de lucru care sperăm ca în 7 - 10 zile să finalizeze acest proiect, oricum estimez că ne vom mişca mai repede decât Ministerul Justiţiei. (...) După ce o să avem un text de lucru, ne vom întâlni în primul rând cu partidele din Opoziţie pentru a purta un dialog pe acest proiect, dar nu excludem nici discuţiile cu PSD, pentru că avem tot interesul să fie o lege bună şi să nu fie pretext pentru a introduce în legi tot felul de 'inovaţii' care de fapt urmăresc interese personale", a spus Predoiu, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în viziunea PNL, în plan legislativ, Codurile penale trebuie amendate strict prin introducerea soluţiilor CCR în corpul legilor şi alinierea acestora la recenta Directivă a Uniunii Europene privind drepturile omului şi garanţiile procesuale.

"Ajustările legislative nu trebuie să fie un pretext pentru subminarea Justiţiei. În plan imediat, în Parlament trebuie adoptată OUG 14/2017 şi respinsă OUG 13/2017 pentru a elimina orice risc de aplicare a acesteia din urmă", a menţionat el.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: predoiu catalin predoiu ccr coduri penale