x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Premierul Cioloş, despre demersul PRU la DNA: Să fie sănătoşi

Premierul Cioloş, despre demersul PRU la DNA: Să fie sănătoşi

28 Oct 2016   •   16:00
Premierul Cioloş, despre demersul PRU la DNA: Să fie sănătoşi

Premierul Dacian Cioloş nu a dorit să comenteze vineri demersul Partidului România Unită (PRU) la DNA cu privire la achiziţionarea operei brâncuşiene 'Cuminţenia Pământului'.

Întrebat cum vede demersul celor de la PRU, Cioloş a răspuns: "Să fie sănătoşi".

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, şi deputatul Sebastian Ghiţă s-au prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a depune un denunţ împotriva premierului Dacian Cioloş.

''Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş, pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi înşelăciune în speţa numită 'Cuminţenia Pământului'. Guvernul Dacian Julien Cioloş a început un nou program pentru România - achiziţionarea de opere de artă la preţuri de 10 ori umflate'', a declarat Diaconu.

La rândul său, Sebastian Ghiţă a spus, la intrarea în sediul DNA, că Guvernul a cheltuit bani pentru o operă de artă care nu putea fi scoasă din ţară.

"Ştiu că au fost nişte evaluări făcute, nişte expertize. (...) Ultima evaluare a fost cinci milioane. Iată că Guvernul Cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a susţinut Ghiţă.

Sursa: AGERPRES

×