x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Presa din Madagascar: Radu Mazăre va fi extrădat!

Presa din Madagascar: Radu Mazăre va fi extrădat!

de Emil Neacşu    |    14 Mai 2019   •   14:06
Presa din Madagascar: Radu Mazăre va fi extrădat!

Presa din Madagascar scrie că a venit momentul să se facă lumină în cazul omului de afaceri român Radu Mazăre, despre care ziariştii spun că a făcut să se verse multă cerneală atât în România, cât şi în Madagascar. Dosarul de extrădare al lui Radu Mazăre a fost primit de către Ministerul Afacerilor Externe şi va fi transmis Ministerului Justiţiei, scrie site-ul Express. Ministrul Justiţiei de la Atananarivo, Jean-Jacques Randria­nasolo,a declarat pentru site-ul malgaş că Radu Mazăre va fi predat Justiţiei române în cele din urmă.

Cu toate acestea, presa locală scrie că Radu Mazăre a solicitat azil politic în acest stat african şi se află sub protecţia Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (HCR). Potrivit unor surse citate de presa locală, Radu Mazăre are dreptul să aştepte un răspuns din partea Înaltei Curţi de Justiţie (HCJ), răspuns care este prevăzut să fie dat pe 21 ianuarie 2020. Până atunci, Radu Mazăre nu poate fi forţat să părăsească această ţară africană, mai notează presa locală.

Surse politice locale spun că lui Mazăre i se respectă drepturile în Madagascar, mai ales că el a construit în insulă un hotel de lux la Antsiranana şi a convins alte personalităţi să investească în acest stat.

 

×
Subiecte în articol: Radu Mazăre Madagascar 3