x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Preşedintele Iohannis participă la şedinţa CSM

Preşedintele Iohannis participă la şedinţa CSM

01 Feb 2017   •   09:01
Preşedintele Iohannis participă la şedinţa CSM

Preşedintele Klaus Iohannis va merge miercuri la CSM, unde se desfăşoară o şedinţă pe tema modificărilor din legislaţia penală, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială.

Marţi, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a declarat pentru AGERPRES că a fost convocată pentru miercuri o şedinţă de plen pentru a discuta un nou proiect de ordonanţă de urgenţă privind Codul penal şi Codul de procedură penală, transmis de Ministerul Justiţiei, printre noutăţi fiind infracţiunea pentru favorizarea infractorului şi modificări privind abuzul în serviciu.

"A fost trimis un nou proiect astăzi după-amiază privind ordonanţa de urgenţă de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală asupra căruia s-a solicitat avizul CSM. Lecturând conţinutul proiectului de OUG, noutăţile ar fi cele referitoare la infracţiunea pentru favorizarea infractorului şi câteva modificări cu privire la abuzul în serviciu în ceea ce priveşte conţinutul constitutiv al acestei infracţiuni şi cu privire la infracţiunea de conflict de interese", a afirmat marţi seară preşedintele CSM. www.agerpres.ro

×