x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, arestată preventiv pentru luare de mită

Preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, arestată preventiv pentru luare de mită

17 Feb 2016   •   21:31
Preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, arestată preventiv pentru luare de mită
Sursa foto: www.bizbrasov.ro

Preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, acuzată de DNA că ar fi primit mită 10.000 de lei, a fost arestată preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia putând fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

'Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatei începând cu data de 18 februarie. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Competenţa soluţionării contestaţiei revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean.

'La data de 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluţionarea favorabilă a contestaţiei formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunţate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive', se menţionează într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de către DNA.

Potrivit sursei citate, o zi mai târziu, după ce s-a asigurat de disponibilitatea denunţătorului de a remite suma de bani, judecătorul Elena Poiană a admis contestaţiia respectivă, pe care a desfiinţat-o, şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane.

Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violenţă este greu să se obţină cercetarea sub control judiciar, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

DNA menţionează că, în cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cursul zilei de marţi au fost efectuate patru percheziţii în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2015. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba şi Iaşi.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: elena poiana