x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

20 Sep 2016   •   19:56
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

El a declarat, la intrare în sediul ÎCCJ, că nu a beneficiat de imunitate şi nimeni nu ar trebui să aibă un astfel de privilegiu.

"Eu n-am beneficiat de imunitate şi nici nu vreau să beneficiez şi am mai spus-o, dacă vom reuşi vreodată în România să modificăm Constituţia şi nu numai în sensul acesta, ci şi în alte prevederi, trebuie scoase toate imunităţile, inclusiv a preşedintelui, dacă vorbim de principiul 'nimeni să nu fie deasupra legii'", a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui să existe o lege specială şi pentru cei condamnaţi definitiv, care să interzică ocuparea anumitor funcţii de către aceştia, Liviu Dragnea a arătat că, dacă apare o astfel de lege, o va respecta "cu drag".

"Ca să câştige PNL-ul alegerile şi să facă Guvern poate să ne scoată din ţară, că şi dacă avem o funcţie, poate influenţăm", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea presedintele psd psd ICCJ