x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Seful DIICOT, detalii din cazul de sclavagism din România: "Nu le venea să creadă că îi salvează cineva"

Seful DIICOT, detalii din cazul de sclavagism din România: "Nu le venea să creadă că îi salvează cineva"

de Antena 3    |    13 Iul 2016   •   22:22
Seful DIICOT, detalii din cazul de sclavagism din România: "Nu le venea să creadă că îi salvează cineva"

Zeci de copii, femei și bărbați au fost salvaţi miercuri dimineaţă din mâinile unei grupări care-i ţinea în sclavie. În unele cazuri, victimele au fost răpite din locuri publice sau chiar din propriile locuințe.

360 de poliţişti şi jandarmi au descins în zori pe uliţele prăfuite din Berevoieşti, o localitate sărmană din Argeş, pregătiţi ca pentru un asalt. Au scotocit în case, grajduri şi poduri.

Citeste si: Sclavagism în judeţul Argeş! Copii, femei şi bărbaţi erau ținuți în lanțuri și obligați să muncească

Stăpânii îi puneau să măture în curte, să spele rufe, să dea de mâncare la animale şi să taie lemne din pădure. Cine nu se supunea, era bătuți cu pumnii, picioarele şi chiar biciul.

Oamenii dormeau sub cerul liber sau legaţi cu lanţuri în grajd, ca animalele.

Procurorul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a povestit, în exclusivitate pentru Sinteza Zilei, detalii incredibile din această operațiune fără precedent.

"Absolut întâmplător am aflat de această situație. O singură victimă se pare că a fost traficată. Această victimă avea un handicap psihic major și nu se putea exprima. A fost prinsă în pădure, în timp ce fura lemn. Ulterior, s-a făcut legătura cu o altă victimă. Aceasta a relatat că a fost și răpită. Atunci polițiștii au sesizat DIICOT și s-a făcut preluarea dosarului. Acest lucru s-a întâmplat în februarie 2016. Localitatea respectivă este preponderent locuită de oameni de etnie romă, lângă o pădure. Este aproape imposibil de ajuns acolo fără să fim observați."

Horodniceanu a explicat că este un caz fără precedent în România.

Mai mutle detalii & VIDEO, pe antena3.ro

×