x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii fac primele audieri în cazul pacientei arse la Floreasca. Mircea Beuran a fost lăsat ultimul pe lista anchetatorilor

Procurorii fac primele audieri în cazul pacientei arse la Floreasca. Mircea Beuran a fost lăsat ultimul pe lista anchetatorilor

02 Ian 2020   •   09:50
Procurorii fac primele audieri în cazul pacientei arse la Floreasca. Mircea Beuran a fost lăsat ultimul pe lista anchetatorilor

Asistentele, brancardierii şi anestezistul implicați în cazul femeii arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca vor fi primii audiaţi de procurori. Chirurgul Mircea Beuran a fost lăsat ultimul pe lista audierilor, pentru că anchetatorii vor să aibă tabloul exact al intervenţiei înainte să îl ia la întrebări.

Potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au existat foarte multe nereguli la Spitalul Floreasca, probleme care au dus chiar la suspendarea acreditării unităţii medciale. 

Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă care nu afectează funcţionalitatea unităţii spitaliceşti, precizează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii arată că, potrivit regulamentului, spitalul are obligaţia ca în cinci zile de la suspendare, managerul unităţii să prezinte un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariţia evenimentului advers.

"În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experţi ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri şi dacă rezultatele sunt pozitive, preşedintele autorităţii poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării", se mai arată în comunicat.

www.antena3.ro

 

×