x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul general, despre crima de la Dâmbovița. „Dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România"

Procurorul general, despre crima de la Dâmbovița. „Dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România"

24 Sep 2019   •   09:53
Procurorul general, despre crima de la Dâmbovița. „Dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România"

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marţi că, în momentul în care procurorii vor avea confirmarea oficială că cetăţeanul olandez acuzat de uciderea fetiţei din Dâmboviţa s-a sinucis, dosarul se va clasa, deoarece făptuitorul a murit, însă ancheta va continua pentru a vedea dacă sunt şi alte victime în acest caz.

"Noi nu avem dovada oficială că acest bărbat s-a sinucis. Avem informaţii de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce priveşte segmentul de activitate infracţională de la Dâmboviţa se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Dar dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România", a spus Licu.

El a precizat că există suspiciuni că cetăţeanul olandez a acţionat şi în alte judeţe, el venind în România de cel puţin patru ori.

"Începând de ieri am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe şi există o mobilizare mai amplă. În acest moment, nu ştim (dacă există şi alte victime - n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puţin câteva ori în ţară. Noi ştim acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (...) Nu ştim (dacă a avut complici - n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din ţară. Noi desfăşurăm acum activităţi complexe. Ieri s-a emis un ordin european de anchetă. Apelăm la colegii din Olanda care ne sprijină şi sunt foarte deschişi colaborării cu noi şi trebuie să verificăm absolut toate pistele", a explicat procurorul general.

Olandezul suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dâmboviţa a murit în Olanda în urma unui accident rutier, au declarat luni oficiali din Poliţia Română.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, afirma luni că cetăţeanul olandez, principalul suspect în cazul uciderii fetiţei, era cunoscut în ţara sa că mai săvârşise infracţiuni de natură sexuală şi violenţă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bogdan licu