x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul general interimar: Plângerea în cazul Cioloş a fost soluţionată prin clasare

Procurorul general interimar: Plângerea în cazul Cioloş a fost soluţionată prin clasare

17 Mar 2016   •   11:01
Procurorul general interimar: Plângerea în cazul Cioloş a fost soluţionată prin clasare
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Plângerea făcută pe numele lui Dacian Cioloş pentru abuz în serviciu "a fost soluţionată prin clasare, în urmă cu aproximativ două săptămâni", a anunţat joi procurorul general interimar Bogdan Licu.

"A fost o plângere, s-a constituit un dosar, a fost soluţionat prin clasare în urmă cu aproximativ două săptămâni. Din moment ce s-a clasat cauza, înseamnă că nu au existat probe pentru începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată", a afirmat Licu, la sediul CSM.

În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu, fost vicepreşedinte al AVAS, condamnat în dosarul ICA, a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Cioloş a fost audiat la Parchetul General în acest caz pe 8 aprilie 2015.

Jean Cătălin Sandu susţinea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate. AGERPRES

×