x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul General se opune plecării Sorinei din România

Procurorul General se opune plecării Sorinei din România

24 Iun 2019   •   16:43
Procurorul General se opune plecării Sorinei din România
Sursa foto: Captura Video

Procurorul general interimar Bogdan Licu contestă în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie unei familii din SUA şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, printr-o acţiune adresată Curţii de Apel Craiova, a fost formulată, luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod de procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri.
De asemenea, procurorul general a cerut în instanţă interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţă, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.
"În vederea îndeplinirii rolului constituţional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societăţii, de apărare a ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dimitrie Bogdan Licu, a formulat, astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi, prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Prin acţiunea formulată s-a solicitat şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni", precizează PG.
Parchetul General susţine că, pe 21 iunie, procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, vineri, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bogdan licu