x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Profesoară de la Facultatea de Medicină, afaceri ilegale cu medicamente

Profesoară de la Facultatea de Medicină, afaceri ilegale cu medicamente

08 Aug 2016   •   15:44
Profesoară de la Facultatea de Medicină, afaceri ilegale cu medicamente
Sursa foto: Antena 3

Anca M., profesoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi, este acuzată - alături de soţul său - că a făcut afaceri ilegale prin intermediul a două lanţuri farmaceutice.

Cei doi au achiziţionat cantităţi mari de produse farmaceutice, de la mai mulţi furnizori, pe care nu le-au plătit, iar pentru a scăpa de datorii, au băgat firmele în insolvenţă, apoi în faliment. Mai mult, pentru a fenta legea, cei doi ar fi vândut firmele cu "probleme", potrivit bzi.ro.

"În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize evaluatorii, care a stabilit o valoare de circulatie a autorizatiei de farmacie, la data transferului 30.938 euro fara TVA. Reclamantul a tinut a proba ca actul s-a incheiat in cei trei ani anteriori deschiderii procedurii, cu intentia partilor de a sustrage bunuri de la urmarirea de catre creditori sau de a le leza drepturile. (...) Apreciaza lichidatorul judiciar ca nu exista dubii in privinta intentiei de frauda din partea debitoarei. La data transferului, 14.09.2011, SC ... SRL inregistra datorii foarte mari (470.851 lei la 31.12.2011), iar multi creditori incepusera demersuri pe rolul instantelor de judecata pentru recuperarea creantelor (cereri de chemare in judecata, cereri de executare silita) si ca debitoarea cunostea ca transferul dreptului de proprietate asupra autorizatiei de farmacie duce la incetarea activitatii de farmacie si deci la lipsirea societatii de posibilitatea de a obtine venituri", se arata intr-o sentinta judecatoreasca.

 

×