x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ,,R” de la RUȘANU, cu ,,R” de la RARINCA

,,R” de la RUȘANU, cu ,,R” de la RARINCA

de Dan Constantin    |    10 Mar 2016   •   17:18
,,R” de la RUȘANU, cu ,,R” de la RARINCA
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

Un nou caz Rarinca a apărut odată cu decizia de achitare a lui Dan Rușanu la Curtea de Apel București. Rușanu a stat patru luni la pușcărie, și-a pierdut poziția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, imaginea publică i-a fost distrusă. Așadar, o nouă victimă a sistemului ticăloșit instaurat de Băsescu Traian, care a funcționat la cerere și după indicații date aparatului de represiune de la tribuna Președinției României.


Cererea lui Băsescu a fost clară - în 18 februarie 2014, conducerea ASF era catalogată, de la Cotroceni, ,,o cloacă”. Doar cu câteva ore înainte, ASF hotărâse o procedură de redresare a societății de asigurări ASTRA, ceea ce atrăgea scoaterea de la butoane a lui Dan Adamescu, din același batalion albastru cu ,,omul nostru din Anvers” și mașină de cash pentru propaganda băsistă. Președintele României își exprima intenția să ceară Parlamentului demiterea ASF.


Evident că nu putea obține demiterea pe cale parlamentară, dar Băsescu o ia pe scurtătură. În 25 februarie, Dan Radu Rușanu, președintele ASF, este reținut de DNA și imediat arestat. Va sta privat de libertate, în arest, patru luni. Îşi pierde, evident postul. O campanie a presei băsiste îl demolează sistematic. În regim de urgență, la 25 aprilie, dosarul întocmit de DNA este trimis spre instanță. Misiune îndeplinită. Ancheta, mai mult publică, l-a terfelit și pe ministrul Finanțelor, Chițoiu, care ,,divulgase” intervențiile lui Băsescu în obținerea creditului de la CEC pentru moșia Nana, și a aruncat în aer afacerea lui Carabulea de la Sibiu, concurentul lui Adamescu. Turnătorii DNA pentru ghidarea mizeriei politico-financiare executate de procurori au fost Daniel Tudor, vicepreședinte ASF, rămas fără post, și soția lui, Doina Tudor, dansatoare la Melody bar, ajunsă senatoare penală. Care va fi reacția doamnei Kovesi pentru ținta ratată la Curtea de Apel București?
 

×