x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Cererea a fost respinsă

Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Cererea a fost respinsă

09 Iun 2020   •   13:27
Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Cererea a fost respinsă

Fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre, a cerut să fie transferat în Madagascar. Cererea omului de afaceri a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Radu Mazăre a fost extrădat acum mai bine de un an, pentru executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare.

Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa să se întoarcă în Republica Madagascar, însă solicitarea fostului primar al Constanţei a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

În prezent, magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

„În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar", scrie în soluţia publicată pe portalul instanţei.

În mai 2019, omul de afaceri a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei, pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de nouă de închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro (decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe).

În martie 2020, fostul edil de Constanţa a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită în Constanţa. În iulie anul trecut, Radu Mazăre s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache. 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: radu mazare