x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Radu Mazăre, capturat de poliție în Madagascar

Radu Mazăre, capturat de poliție în Madagascar

de Ion Alexandru    |    09 Mai 2019   •   10:54
Radu Mazăre, capturat de poliție în Madagascar
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare, a fost arestat, ieri, în jurul prânzului, în Madagascar, au precizat, pentru Jurnalul, surse judiciare. Mazăre se află de la sfârșitul anului 2017 în acest stat, unde deține mai multe afaceri în zona turistică, declarând că nu intenționează să se mai întoarcă în România, din pricina presiunilor politice făcute asupra lui.

Conform surselor citate, fostul edil a fost capturat de ofițerii Interpol și a fost predat în custodia autorităților locale. Ministerul Justiției de la București urmează să demareze procedurile de extrădare. Însă timpul în care pot trimite documentele este foarte scrurt, deoarece mandatul de arestare emis pe numele lui Radu Mazăre are o valabilitate de doar șase zile. În acest moment, între România și Madagascar nu există semnat un tratat de extrădare. Aceleași surse precizează că Radu Mazăre a solicitat azil politic, însă statul respectiv nu obișnuiește să acorde o astfel de protecție cetățenilor străini aflați pe teritoriul său.

Radu Mazăre a fost condamnat, în cursul lunii februarie, la nouă ani de închisoare cu executare într-un dosar ce vizează retrocedări considerate de procurorii DNA ca fiind fictive, pe faleza Mării Negre. În același dosar, au mai fost condamnați fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, dar și oamenii de afaceri Dragoș Săvulescu și Cristian Borcea, la câte cinci ani de închisoare cu executare fiecare.

×
Subiecte în articol: radu mazare