x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Radu Tudor: Câtă ipocrizie poate încăpea în povestea asta

Radu Tudor: Câtă ipocrizie poate încăpea în povestea asta

20 Ian 2017   •   12:38
Radu Tudor: Câtă ipocrizie poate încăpea în povestea asta

Radu Tudor acuză dublul limbaj oamenilor care critică guvernul Grindeanu din cauza grațierii, dar au nu au avut nimic împotrivă când tehnocrații au modificat într-o noapte, prin aceeași metodă – ordonanță de urgență – Codul Penal și Codul de Procedura Penală.

 

"Dincolo de argumentele pro si contra firesti intr-o astfel de polemica publica, criticii initiativei se refera la faptul ca Guvernul vrea modificarea legislatiei penale prin ordonanta de urgenta. Si acuza graba suspecta.

Intrebari:

Cand guvernul Ciolos a modificat intr-o noapte, prin aceeasi metoda – ordonanta de urgenta – Codul Penal si Codul de Procedura Penala, era in regula?

Nu mai acuza nimeni? Nu mai protesta nimeni?

De ce este legitim ca guvernul Ciolos sa modifice legislatie penala prin ordonanta de urgenta iar guvernul Grindeanu sa nu modifice legislatie penala prin ordonanta de urgenta?

Cata ipocrizie poate incapea in povestea asta?

 

Apropo de reprezentativitate si democratie : ce guvern a reiesit in urma votului popular, guvernul Ciolos sau guvernul Grindeanu?

Eu pot sa inteleg multe aspecte atunci cand apare o disputa publica. Sunt atent la ambele tabere, cu argumentele lor. Dar atunci cand exista un dublu limbaj, o atitudine schimbatoare si reactii diferite in privinta aceluiasi tip de mecanism, am uriase indoieli ca protestele sunt generate de nemultumiri interioare ale unor indivizi", a scris jurnalistul pe blog.

×
Subiecte în articol: radu tudor